cid:image019.jpg@01CE2229.0B64EC10

cid:image020.jpg@01CE2229.0B64EC10

cid:image021.jpg@01CE2229.0B64EC10

Kära Dalagårdens vänner

 

Hoppas ni har börjat få lite vårkänslor! Solen skiner, värmen kommer och fåglarna kvittrar. Det är en härlig tid vi går till mötes

 

JC-lägret

 

Under 4 dagar samlades det 55 glada barn plus härliga ledare till ett fantastiskt bra JC-läger på Dalagården. Det var härliga kvällssamlingar och kul aktiviteter i backen och i snön. Undervisningen hade temat "Det är du som bestämmer" och Niclas Ljung talade om vikten av att ta ansvar för sina egna val och beslut. Vilken förmån det är att få ha Dalagården som lägergård.

Nu får barnen själva berätta lite om lägret:

 

 

cid:image005.png@01CE222F.6822C700

Elia Guselius 9år från Grycksbo

Hur kom det sig att du åkte på läger? - Mycket för att storebrorsan är här, det är mitt första år.

Vad är bäst på lägret? - Kompisarna och allt roligt, allt möjligt.

Berätta något som Niclas pratat om på samlingarna. - Att vi bestämmer vad vi gör och säger, vad vi plockar ur vår låda. (Niklas använde under undervisningen en låda för att illustrera vad vi stoppar i oss och vad vi sen väljer att plocka upp)

När kommer du till Dalagården nästa gång? - Jag vet inte.

 

 

Lukas Karlhager 10år från Gagnef

Hur kom det sig att du åkte på läger? - Jag brukar göra det.

Vad är bäst på lägret? - Kompisarna man träffar, både nya och gamla.

Berätta något som Niclas pratat om på samlingarna. -  Han har pratat om att våga gå emot strömmen och ta egna beslut.

När kommer du till Dalagården nästa gång? - Städdagen 1:a maj tror jag, eller kanske till sista april.

cid:image007.png@01CE222F.6822C700

cid:image009.png@01CE222F.6822C700

Sara Jirénius 10år från Ludvika

Hur kom det sig att du åkte på läger? - Mina syskon brukar åka hit och jag har varit här förut.

Vad är bäst på lägret? - Oasen-samlingarna (kvällsandakterna), mina kompisar och att åka Snowboard i backen.

Berätta något som Niclas pratat om på samlingarna. - Det man tar in kommer ut. Sen pratade han om RCA i Afrika och insamlingar till barn där.

När kommer du till Dalagården nästa gång? - Till midsommar, jag är här ofta.

 

 

Andrea Holmgren, 11år från Kvarnsveden

Hur kom det sig att du åkte på läger? - Jag har varit här två gånger tidigare och vet att det är kul.

Vad är bäst på lägret? - Kompisarna och "ploj och skoj" (så kallas lek- och bus-samlingarna)

Berätta något som Niclas pratat om på samlingarna. - Han berättade att det man stoppar i sig är det man kan ta ut. Viktigt vad man fyller sig med.

När kommer du till Dalagården nästa gång? - Kanske till sommarlägret, jag är inte här så ofta.

cid:image012.png@01CE222F.6822C700

 

Tonårsläger

 

cid:image006.png@01CE2230.530A94A0

Tänk att få tillbringa sportlovsveckan tillsammans med 20 tonåringar som är nyfikna på Gud, taggade att vara tillsammans och hur underbara som helst. Det kan sammanfatta årets sportlovsläger.

Undervisningspassen, som hölls av Ruben Johansson (Ludvika), handlade om "Hjälparen, den helige Ande" och hur viktigt det är att vara medveten om att han finns till vår hjälp varje dag och varje stund. Under ett av passen fick tonåringarna pröva på att lyssna in Gud för varandra och vi förvånades över hur mycket de fick av Anden att förmedla.

Förutom undervisning blev det också ett par dagar ute i det fina vädret. Ena dagen var det slalombacken som gällde och den andra blev det att lösa så många uppdrag som möjligt under 1½ timme. Mycket roligt.

Vi känner stor tacksamhet till Gud för dessa dagar.

 

Lägesrapport Dalagården

Dalagårdens Årsmöte går av stapeln den 20 april 2013. Dalagården bjuder på lunch kl. 12 och efter det börjar förhandlingarna kl. 14. Vi uppmanar alla att komma till årsmötet.

Vi har de senaste månaderna sett en ökning av inbetalningarna från Dalagårdens vänner och det är mycket glädjande och tacksamt då dessa gåvor blir till välsignelse för Dalagården. Ekonomin är stabil och  intäkterna har varit bra och ligger på budget. Kostnaderna har kunnat hållas nere, men vi vet att det kommer att kosta mycket med renoveringar och avloppsfrågan som kommer i vår närmaste framtid. Det känns roligt att vi har pengar i kassan men självklart önskar vi ligga ännu bättre till så att vi kan göra ännu mer på Dalagården.

Sommaren närmar sig och det är full planering för JC-läger, Tonårsläger, Kids Camp, Arbetsveckor, Midsommarkonferens, Familjeläger och Gemenskapsvecka. Eventuellt tillkommer även några nyheter, men dessa är inte spikade ännu.

Vi vill med glädje berätta att vi har anställt Martina Rossäng som gårdsföreståndare. Hennes tjänst är på 50%. Tanken med att anställa Martina är att hon kan jobba med olika arrangemang som kan ge oss fler gäster på Dalagården och å kan vi också få ökade hyresintäkter. Hon kan också ha koll på allt som händer och sker och vara tillgänglig på gården.

 

 

Martina kommer från Falun och är med i Lugnetkyrkan. Hennes man Micke har varit kock på Dalagården under midsommar och kommer att vara det även denna sommar.

Vi önskar att Dalagården ska bli en mer naturlig plats för oss alla att åka ut till och vi kommer med några nyheter vid olika tillfällen under året. Dessa aktiviteter är lättare att ordna när Martina finns tillgänglig i kök mm.

Till sist vill vi tacka alla er som har ett stort hjärta för Dalagården. Ni är ovärderliga vänner till Dalagården.

 

Guds välsignelse!

/Dalagårdens styrelse

cid:image017.png@01CE2233.19B71B30