Årsmötet hölls på Dalagården och startade med att vi alla åt lunch. Det bjöds på Fläskfilé och Kyckling med Potatisgrateng, så dagen började med god mat och fin gemenskap.
Efter en rundvandring på gården, för de som så önskade, startade förhandlingarna kl 14. I inledningen berättade Ilja Andersson om profetior om Dalagården för många år sedan. Budskapet var att gården efter en tid av träda skulle blomma ut och växa.
Filadelfiaförsamlingen i Hofors är nya medlemmar i Dalagården Kristen Samverkan. Daniel Rosén från den församlingen gav också en hälsning i början av årsmötet. Han talade inspirerande om att ha målet i sikte.
Årsredogörelsen visar på en positiv utveckling för gården och ekonomin visar för första gången på länge ett överskott. Stödet från Dalagårdens Vänner ökar varje år och 2012 blev det 66 350 kr. Tack vänner för ert stöd både ekonomiskt och i förbön!
I vår anställdes Martina Rossäng från Falun för att sköta bokningar, serva våra gäster på gården och mycket annat.
Vad tycker du var höjdpunkten det gångna året? Jag tyckte det var fantastiskt roligt under midsommar, som den dalapatriot jag är. Det märktes att det fanns ett stort engagemang vid midsommarfirandet. Det var en mycket bra konferens, kul att vi har så många bra talare i vår region.
Vad är den största utmaningen för framtiden? Att öka engagemanget från medlemsförsamlingarna. Att få dem att sätta Dalagården på agendan och verkligen se vilken resurs Dalagården är.
Har du varit på Dalagården tidigare? Jag kommer från småland och flyttade för 10 år sedan upp till Sandviken. De senaste tre åren, sen vi flyttade till Hofors, har jag varit här en hel del, på Midsommar, församlingsläger och arbetsdagar.
Vad är speciellt med DG? Här möts människor och får Gudsmöten tillsammans. Det är en fantastisk plats och en skön miljö.
Vad tror du om framtiden för Dalagården? Det är viktigt att vi behåller sådana här gårdar. Att det finns platser där man kommer ifrån vardagen och allt man står i. Att man som församling eller som enskild får möta andra. Att man kan bo här och vara i den underbara atmosfären. Vi behöver framöver sikta på fler gemenskapsdagar, läger och konferenser för alla åldrar.
Kära vänner, offrare och förebedjare. Här kommer några glimtar från årsmötet på Dalagården och lite information om Midsommar.
Hoppas vi ses på Dalagården snart!
Anders Sjöberg, präst och bibellärare i EFS
Øyvind Tholvsen, Församlingsutveckling EFK Örebro
Paul John, Fristaden Falun
Niclas Ljung, Lugnetkyrkan Falun
Johnny och Anna Häger, Korskyrkan Uppsala  
Per Axelsson, Centrumkyrkan Falun
“Jag skäms inte för evangeliet, det är en Guds Kraft för den som tror." Rom 1:16
hex36.jpg
hex37.jpg
hex38.jpg
10:00   Lovsång och bön
11:00   Bibelstudium
15:00   Midsommarfirande
19:00   Kvällsmöte
22:00   Konsert, Andrew Peterson
10:00   Lovsång och bön 11:00   Bibelstudium 13:30   Seminarier, Mita Näs m.fl 15:00   Familjegudstjänst, Per Axelsson 19:00   Kvällsmöte 22:00   Konsert, Benesser
11:00   Avslutnings- gudstjänst
20:00   Startmöte
hex39.jpg